4–6 porcí
- 50 g másla
- 1 malá cibule
- hrst zelené petrželky
- menší lžíce mleté sladké papriky
- 1 kg kapřího masa
- rybí vývar nebo voda
- 30 g hladké mouky
- 100 ml 12% smetany
- sůl
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, petrželku, zaprášíme paprikou, rychle osmahneme a vložíme porce osoleného kapra, opečeme je z obou stran (nejprve kůží dolů), a vyjmeme.
Výpek zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a provaříme, na závěr zjemníme smetanou. Kapra vložíme zpět a prohřejeme. Podáváme se šťouchanými brambory.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=893
Poslední tip, trik či komentář