Potřebujeme:
- kapra,
- 2 cibule,
- 6 ks jalovce,
- 2 bobkové listy,
- 2 lžíce másla,
- 1 černé pivo,
- rybí vývar,
- perník na vaření,
- 200 g hladké mouky,
- 4 lžíce bramborového škrobu,
- sůl, pepř
- jablko,
- lžíci másla,
- hrst vlašských ořechů,
- 2 lžíce tmavého cukru,
- olej
Na přílohu:
- zelená kaše
- brambory,
- petrželku,
- máslo,
- sůl
Na másle orestujeme cibuli s kořením, vsypeme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Poté zalijeme pivem a rybím vývarem. Přiklopíme a vaříme cca 25 minut. Ke konci zahustíme nastrouhaným perníkem a přes sítko scedíme.
Kousky kapra osolíme, obalíme ve směsi hladké mouky a škrobu. Poté v oleji pomalu usmažíme dokřupava. Uvařené brambory rozšťoucháme, smícháme s nasekanou petrželkou a máslem. Jablíčko na másle opečeme, přidáme ořechy, cukr a necháme změknout.
Zdroj:Kapr na perníkové omáčce s pivem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kapr-na-pernikove-omacce-s-pivem.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář