4 porce
800 g filetu z kapra
1 citron
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce sezamových semínek
hrst libečku
2 stroužky česneku
sůl
Z filetu kapra nakrájíme proužky, osolíme, promícháme s citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekaným česnekem, libečkem a sezamovým semínkem.
Necháme odležet 15 minut a opékáme na pánvi nebo pečeme v troubě či ve speciální nádobě actifry dozlatova.
Podáváme s křenovou majonézou – majonézu promícháme s čerstvě nastrouhaným křenem a ochutíme střikem bílého vína.
Zdroj: Kapří hranolky v libečkové marinádě se sezamovým semínkem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1654-kapri-hranolky-v-libeckove-marinade-se-sezamovym-seminkem/ [On-line 05.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář