reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Karbanátky z čerstvých hub

Rozpočet na 4 porce

  • 500 g hub
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • Kmín
  • sůl
  • 1 žemle
  • trochu mléka
  • 2 vejce
  • asi 50 g jemné krupice

Na obalování:

  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • Strouhanka
  • olej na smažení
  • Na ozdobení:
  • hlávkový salát
  • petrželka

Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpuštěném másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme asi 10 minut. Pokud se stane, že houby pustí hodně vody, slijeme ji a houby necháme vychladnout.
Žemli namočíme na chvíli do mléka, pak ji vymačkáme a přidáme k houbám. Vmícháme vejce, sůl, kmín a vše zahustíme jemnou krupicí. Ze směsi vytvoříme malé ploché řízečky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Karbanátky vkládáme do horkého oleje a z obou stran smažíme pěkně dozlatova.
Hotové karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem, ozdobené listy hlávkového salátu a petrželkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.