Rozpočet na 4 porce
- 500 g hub
- 1 cibule
- 50 g másla
- Kmín
- sůl
- 1 žemle
- trochu mléka
- 2 vejce
- asi 50 g jemné krupice
Na obalování:
- hladká mouka
- 1 vejce
- Strouhanka
- olej na smažení
- Na ozdobení:
- hlávkový salát
- petrželka
Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpuštěném másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme asi 10 minut. Pokud se stane, že houby pustí hodně vody, slijeme ji a houby necháme vychladnout.
Žemli namočíme na chvíli do mléka, pak ji vymačkáme a přidáme k houbám. Vmícháme vejce, sůl, kmín a vše zahustíme jemnou krupicí. Ze směsi vytvoříme malé ploché řízečky, které obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Karbanátky vkládáme do horkého oleje a z obou stran smažíme pěkně dozlatova.
Hotové karbanátky podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem, ozdobené listy hlávkového salátu a petrželkou.
Poslední tip, trik či komentář