- 1 balíček listového těsta
- čokoládová poleva
- Kávový krém:
- 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 1/2 I mléka
- 125 g másla nebo rostlinného tuku
- 100 g moučkového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- instantní káva podle chuti
Listové těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme na pláty, které přeneseme na plech a v hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Vychladlé pláty spojíme krémem, povrch moučníku přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Řezy krájíme na dílky, které můžeme ještě přizdobit ušlehanou smetanou.
Příprava krému: Pudinkové prášky rozmícháme v mléce a uvaříme pudink, který necháme za častého míchání vychladnout. Změklý tuk utřeme s cukrem a tvarohem do pěny a postupně přidáváme vychladlý pudink. Nakonec dochutíme kávou.
Poslední tip, trik či komentář