reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Knedlíky s jablky a mandlemi

  • 500 jablek
  • 100 g cukru
  • 250 g hruhé mouky
  • 50 g strouhaných mandlí
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce strouhané citrónové kůry
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • špetka soli

Na obaleni:

  • 1 sklenice strouhanky
  • 4 lžíce cukru

trocha moučkového cukru
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ostatní přísady a připravíme těsto. Ruce máčíme ve studené vodě a tvoříme knedlíky o průměru 6 cm. Vodu uvedeme do varu. Knedlíky vkládáme do vody po jednom, uvaříme, děrovanou naběračkou vyjmeme a na mřížce necháme okapat. Strouhanku smíchanou s cukrem opražíme, knedlíky obalíme a podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.