- 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer) nadrobno pokrájené,
- 150 g povařeného masa z kapra,
- 2 polévkové lžíce creme fraiche nebo lučinu,
- sůl,
- pepř,
- 1 lžička dijonské hořčice,
- šťáva z poloviny citronu,
- 1 lžička posekaných kaparů
ředkvičkový salát:
- 50 g ředkviček pokrájených na nudličky,
- pár listů kopr,
- šťáva z 1/2 citronu,
- sůl,
- pepř
na dokončení:
- bílá ředkev,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 1 lžíce citronové šťávy,
- sůl a pepř
Kořenovou zeleninu, maso z kapra, creme fache, sůl pepř, citronovou šťávu a dijonskou hořčici smícháme. Nakonec přidáme posekané kapary a lehce promícháme.
Připravíme ředkvičkový salát smíchámím všech ingrediencí.
Bílou ředkev nakrájíme na tenké plátky a naložíme do oleje a citronové šťávy, špetky soli a pepře.
Na talíř položíme kolečko namarinované ředkve. Pomocí kulaté formičky vytvoříme kopeček salátu. Odstarníme formičku a zaklopíme druhým kolečkem ředkve. Navrch ozdobíme ředkvičkovým salátkem.
Zdroj: Tescoma s chutí TV Nova http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/koktejl-z-kapra-9-6-2009.html
Poslední tip, trik či komentář