reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kořeněné houbové rizoto zjemněné sýrem mascarpone a parmezánem

4 porce

  • 4 jarní cibulky
  • 400 g malých žampionů
  • 1 lžíce másla
  • 250 g rýže na rizoto
  • l bobkový list
  • 400 ml vývaru
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce mascarpone
  • sůl
  • pepř
  • asi 50 g parmazánu v celku

Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony očistíme, ale nemyjeme ve vodě, aby ji zbytečně nenasely. Pouze je otřeme vlhkou utěrkou a pak je nakrájíme na čtvrtky. Máslo rozehřejeme a obrátíme v něm žampiony a jarní cibulku. Obojí vyjmeme a na tuku podusíme rýži, až zesklovatí. Přidáme bobkový list a postupně, za občasného promíchání, přiléváme vývar a suché bílé víno. Rýži je třeba dusit asi 20 minut, aby nabobtnala.
Na posledních 10 minut přidáme k rýži jarní cibulku se žampiony opečenými na másle a společně vše krátce podusíme.
Bobkový list vyjmeme a rizoto zjemníme přidáním mascarpone. Jídlo ochutíme solí a pepřem. Z kousku parmazánu odřízneme kráječem sýra nebo ostrým kuchyňským nožem tenké plátky, jimiž rizoto ozdobíme.
Příprava: asi 40 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.