reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémové buchtičky

Na 12 kousků si připravíme:

  • 30 g droždí
  • 80 g krupicového cukru
  • 375 g hladké mouky
  • sůl
  • vejce
  • 125 ml smetany na vaření
  • 1 lžičku mletého kardamomu
  • 75 g másla
  • 1 vejce na potření

Na náplň:

  • 125 g loupaných strouhaných mandlí
  • 120 g moučkového cukru
  • 50 ml smetany na vaření
  • 50 ml mandlového likéru
  • 250 ml smetany ke šlehání

Z droždí, lžíce cukru a 125 ml vlažné vody připravíme kvásek. Mouku prošijeme se špetkou soli a přidáme vejce, zbylý cukr, teplou smetanu, kardamom, vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a vše zpracujeme na tužší hladké těsto. Zakryté necháme na teplém místě 40 minut kynout.
Těsto rozdělíme na 12 kousků, z nichž vyválíme bo¬chánky. Naskládáme je na plech dále od sebe a necháme 20 minut kynout. Pak potřeme povrch rozšlehaným vej¬cem a pečeme při 220 °C asi 12 minut. Po upečení ne cháme na kovové mřížce vychladnout.
Vršky buchtiček odkrojíme a opatrně vyjmeme kousek střídky. Smícháme ji s nastrouhanými mandlemi, moučko¬vým cukrem, smetanou a likérem. Směsí naplníme buch¬tičky, přidáme kopeček ušlehané smetany a přiklopíme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.