Suroviny:
- 800 g brambor
- 2 lžíce zakysané smetany
- čerstvý křen
- parmazán
- tymián, rozmarýn
- listová petržel
- kerblík
- máslo
- sůl, pepř
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě s pár snítkami tymiánu, rozmarýnu a dalších bylinek dle chuti. Poté je rozpůlíme a vydlabeme vnitřek do mísy. Přidáme hrst nastrouhaného křenu a hrst parmazánu, zakysanou smetanu, kousek rozpuštěného másla, osolíme a opepříme. Směs promícháme a naplníme jí vydlabané brambory. Ty pak položíme na gril a necháme asi 5 minut zapéct. Na závěr brambory pokapeme troškou rozpuštěného másla a zasypeme nasekanou petrželkou a kerblíkem.
Zdroj: KŘENOVÉ BRAMBORY; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-4-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 09.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář