Potřebujeme:
- 2 čekankové puky
1 mango
1 lžíce sladké chilli omáčky
špetka kajenského pepře
400 g malých loupaných předvařených krevet
1 smetanový jogurt
šťáva z 1 limetky
1 lžička medoviny a koňak
bílý pepř
sůl
čerstvě mletý pepř
cukr
Jogurt dáme do plátýnka vykapat – nejlépe přes noc. Do jogurtu zbaveného vody přidáme chilli omáčku, sůl, cayennský pepř, koňak, cukr a limetkovou šťávu. Mango vypeckujeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s krevetami a ochuceným jogurtem.
Čekankové puky rozdělíme na listy, na které dáme krevety s mangem.
Mango je ovoce, které má velmi velkou a k dužině přichycenou pecku. Při pokusu o její odstranění dochází k velkým ztrátám na surovině. Proto je lepší použít univerzální kráječ na mango.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/krevetovy-salat-s-mangem-8-4-2010.html
Poslední tip, trik či komentář