Potřebujeme:
- 500 g filetu z tresky,
- 2 lžíce másla,
- kuřecí nebo rybí vývar,
- šťáva z 1/2 citronu
- hladkou mouku,
- 2 housky,
- 2 malé cibule,
- 3 stroužky česneku,
- petrželku,
- tymián,
- olivový olej, sůl, pepř
Omyté a osušené filety osolíme, opepříme a posypeme moukou. Zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáče.
Jemně nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na olivovém oleji s máslem, přidáme nahrubo nastrouhanou housku, petrželku a tymián.
Rybu pokapeme citrónem, zalijeme vývarem a navrch dáme směs z pánve. Pečeme 10 minut při 200 °C. Podáváme s vařenými bramborami.
Zdroj: Křupavá treska z trouby; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/krupava-treska-z-trouby.html [On-line 12.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář