reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí frikasé s hráškem

Pro 4 osoby si připravíme:

  • svazek polévkových bylinek
  • 1 cibuli
  • 1 a 1/4 kg krůtích prsou
  • 2 bobkové listy
  • 4 hřebíčky
  • 125 ml bílého vína
  • 300 g mrkve
  • 100 g žampionů
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g mraženého hrášku
  • 70 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 250 ml smetany
  • sůl, mletý pepř
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 svazek pažitky
  • 1 lžíci sójové a 1 lžíci worcesterské omáčky

Očištěné maso vcelku, nasekané polévkové bylinky a cibuli vložíme do hrnce, přidáme bobkový list a hřebíček, přilijeme víno a tolik vody, aby vše bylo ponořené. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme půl hodiny. Pak maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Vývar přecedíme.
Mrkev nakrájíme na plátky, očištěné žampiony přepůlíme. Mrkev podusíme na oleji, přidáme houby, po chvíli hrášek a dusíme ještě 2 minuty.
Z hladké mouky a másla připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem a necháme provařit. Poté přimícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Do omáčky přidáme nakrájené maso a zeleninu, posypeme nasekanou pažitkou a dochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou.
Doba přípravy asi 60 minut. 1 porce asi 1855 kJ/440 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.