Suroviny:
- 900 g krůtích prsou
- Špetka mletého kardamonu
- Špetka mleté skořice
- Citron
- Listová petržel
- 2 rajčata
- červená cibule
- Bílý vinný ocet
- Olivový olej
- máslo
- sůl, pepř
Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a naložíme ho do marinády z kardamonu, skořice, kapky vinného octa a olivového oleje. Necháme asi hodinku marinovat.
Kousky masa napícháme na jehly a dáme grilovat na cca 15 minut.
Mezitím připravíme petrželovou salsu – v míse smícháme nasekanou petrželku, na kostičky nakrájená rajčata (bez dužiny), na plátky nakrájenou cibuli, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, promícháme.
Upečené maso stáhneme z jehel, dochutíme kouskem másla a solí a přelijeme salsou.
Zdroj: KRŮTÍ KEBAB S PETRŽELOVOU SALSOU; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-4-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 09.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář