reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí maso zapékané se sýrem

4-6 porcí:

  • 600 g krůtího masa z prsou
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce koření (majoránka, petrželka, dobromysl)
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce Ramy či jiného tuku
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 3 dcl bílého vína
  • 1 hrneček smetany
  • 2-3 žloutky
  • 150 g strouhaného sýra
  • tuk na vymazání zapékací misky

Krůtí maso nakrájíme na kostky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. V horkém oleji maso krátce osmažíme, až se zbarví dozlatova. Zapékací mísu vymastíme olejem a maso do ní vložíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a smetanou a rozšleháme. Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Zálivku nalijeme na maso v zapékací míse a v předehřáté troubě zapečeme pokrm dozlatova. Podáváme s bramborami nebo s hranolky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.