reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí řízečky s bylinkami se smetanovou omáčkou a rajčátky

4 porce

  • 500 g krůtích prsních řízků
  • 200 g cukety
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíce jedlého škrobu
  • 100 ml mléka
  • 200 g konzervovaných kousků rajčat
  • 1 lžíce nasek. bylinek (např. petrželka nebo pažitka)

Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme asi na centimetrové kostičky. Ty pak 1 minutu blanšírujeme ve slané vroucí vodě, poté je slijeme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme okapat.
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme solí a pepřem a krátce zprudka opečeme ve větší pánvi na řepkovém oleji. Vyjmeme a uložíme na teplé místo. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a v témže oleji a obojí osmahneme dozlatova. Přilijeme bílé víno, po chvíli drůbeží vývar a smetanu a necháme vše přejít varem. Jedlý škrob rozkvedláme v mléce a za stálého míchání jej přilijeme k omáčce.
Necháme ji přejít varem. Nakonec vložíme rajčata nakrájená na kousky, vrátíme opečené maso, cuketu a bylinky a vše dochutíme solí a pepřem.
Krůtí řízky upravíme na talíř a ozdobíme je nasekanými bylinkami. Jako přílohu podáváme opečené brambory či hranolky.

Příprava: asi 25 minut
Na osobu: cca 270 kcal; 1130 kJ; bílkoviny: 31 g; tuky: 10 g; sacharidy: 11 g; cholesterol: 90 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.