4 porce
- 500 g krůtích prsních řízků
- 200 g cukety
- sůl
- pepř
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 ml bílého vína
- 300 ml drůbežího vývaru
- 100 ml smetany
- 1 lžíce jedlého škrobu
- 100 ml mléka
- 200 g konzervovaných kousků rajčat
- 1 lžíce nasek. bylinek (např. petrželka nebo pažitka)
Cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme asi na centimetrové kostičky. Ty pak 1 minutu blanšírujeme ve slané vroucí vodě, poté je slijeme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme okapat.
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme solí a pepřem a krátce zprudka opečeme ve větší pánvi na řepkovém oleji. Vyjmeme a uložíme na teplé místo. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a v témže oleji a obojí osmahneme dozlatova. Přilijeme bílé víno, po chvíli drůbeží vývar a smetanu a necháme vše přejít varem. Jedlý škrob rozkvedláme v mléce a za stálého míchání jej přilijeme k omáčce.
Necháme ji přejít varem. Nakonec vložíme rajčata nakrájená na kousky, vrátíme opečené maso, cuketu a bylinky a vše dochutíme solí a pepřem.
Krůtí řízky upravíme na talíř a ozdobíme je nasekanými bylinkami. Jako přílohu podáváme opečené brambory či hranolky.
Příprava: asi 25 minut
Na osobu: cca 270 kcal; 1130 kJ; bílkoviny: 31 g; tuky: 10 g; sacharidy: 11 g; cholesterol: 90 mg
Poslední tip, trik či komentář