Krůtí řízky po milánsku
Omáčka má ostrou kořeněnou příchuť tymiánu
Pro 4 osoby
- 600 g rajčat
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajského protlaku
- 150 ml vývaru
- sůl
- pepř
- 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 8 krůtích řízků (po 80 g)
- 1 až 2 lžíce hladké mouky
- 60 g strouhaného parmazánu
- 2 lžíce másla
- 300 g špaget
Postup
1. Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vařící vodou, opláchneme studenou a oloupeme. Pak je nakrájíme na drobné kousky. Cibuli a česnek oloupeme a hodně najemno nasekáme.
2. Na lžíci olivového oleje, který jsme rozehřáli v hrnci, podusíme cibulku. Pak přidáme česnek, necháme zpěnit a přimícháme rajský protlak a rajčata, přilijeme vývar a vše okořeníme tymiánem, pepřem a osolíme. Vaříme při mírné teplotě 30 minut.
3. Krůtí řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a okořeníme. Vejce rozkvedláme a řízky obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaném osoleném vejci a nakonec v parmazánu. Zbylý olej a máslo rozehřejeme a řízky v něm po obou stranách 3 až 4
minuty opékáme.
4. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Upravíme je na talíř s řízky a ozdobíme rajčaty či bylinkami.
Příprava: asi 30 minut
Na osobu: cca 640 kcal; 2675 kJ; bílkoviny: 51 g; tuky: 19 g; sacharidy: 66 g; cholesterol: 111 mg
Poslední tip, trik či komentář