reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí řízky po milánsku

Krůtí řízky po milánsku
Omáčka má ostrou kořeněnou příchuť tymiánu
Pro 4 osoby

  • 600 g rajčat
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 150 ml vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 8 krůtích řízků (po 80 g)
  • 1 až 2 lžíce hladké mouky
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • 300 g špaget

Postup
1. Rajčata nařízneme do kříže, přelijeme vařící vodou, opláchneme studenou a oloupeme. Pak je nakrájíme na drobné kousky. Cibuli a česnek oloupeme a hodně najemno nasekáme.
2. Na lžíci olivového oleje, který jsme rozehřáli v hrnci, podusíme cibulku. Pak přidáme česnek, necháme zpěnit a přimícháme rajský protlak a rajčata, přilijeme vývar a vše okořeníme tymiánem, pepřem a osolíme. Vaříme při mírné teplotě 30 minut.
3. Krůtí řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a okořeníme. Vejce rozkvedláme a řízky obalíme nejprve v hladké mouce, pak v rozkvedlaném osoleném vejci a nakonec v parmazánu. Zbylý olej a máslo rozehřejeme a řízky v něm po obou stranách 3 až 4
minuty opékáme.
4. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Upravíme je na talíř s řízky a ozdobíme rajčaty či bylinkami.
Příprava: asi 30 minut
Na osobu: cca 640 kcal; 2675 kJ; bílkoviny: 51 g; tuky: 19 g; sacharidy: 66 g; cholesterol: 111 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.