reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí roláda s povidly, sušenými švestkami a vlašskými ořechy

4 porce

  • 800 g krůtích prsou
  • 100 g jader vlašských ořechů
  • 100 g sušených švestek
  • 200 g švestkových povidel
  • voda podle potřeby
  • sušený tymián
  • drcený hřebíček
  • mletá skořice
  • špetka chilli
  • sůl
  • 80 g přepuštěného másla
  • 3−4 ks celé skořice
  • voda na podlití
  • cognac nebo brandy

Příloha
opečené brambory s petrželkou

Krůtí prsa nařízneme podélně tak, aby vznikl plát a přes fólii jej naklepeme a osolíme.

Nahrubo nasekané ořechy a pokrájené švestky smícháme s povidly, popřípadě trochu naředíme vodou, ochutíme tymiánem, hřebíčkem, skořicí a chilli.

Náplní potřeme plát masa, ne až ke kraji, aby nám při balení náplň nevytékala, zavineme a svážeme provázkem.

Na pekáčku na přepuštěném másle opečeme roládu ze všech stran, přidáme kousky celé skořice, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut.

Z upečené rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky. Vypečenou šťávu od rolády slijeme do pánve a se střikem cognacu zredukujeme, poté vložíme porce rolády, ještě zastříkneme cognacem a oflambujeme. Podáváme s opečenými brambůrky s petrželkou.

Zdroj: Krůtí roláda s povidly, sušenými švestkami a vlašskými ořechy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1214 [On-line 02.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.