Pro 4 osoby
- 4 plátky filé z kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 8 plátku šunky
- 100 g rukoly
- 2 lžíce másla
- několik kousků květu šafránu
- 200 ml bílého vína
- 75 ml smetany
- 1 lžíce jíšky (instant)
1. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, rozpůlíme a okořeníme solí, pepřem a paprikou.
Stroužek česneku oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem. Tím maso potřeme a necháme 15 minut proležet.
2. Kousky masa obalíme vždy1 plátkem šunky. Rukolu omyjeme, osušíme, ovineme ji okolo masa a upevníme párátkem.
3. Na másle opečeme maso z každé strany 4 minuty. Pak přidáme šafrán a přilijeme bílé víno. Maso vyjmeme a necháme stát na teple. Smetanu přidáme k vypečené šťávě a zahustíme zahušťovačem omáček. Ochutíme solí a pepřem. Maso vložíme do omáčky a podáváme. Příprava: asi 30 minut
Poslední tip, trik či komentář