- 1,5 l vody
- 0,5 l bílého vína
- 100 ml bílého dezertního vína
- 100 g žampionů
- 6 šalotek
- 3 snítky estragonu
- 1 brésské kuře
- mletý pepř
- sůl
Omáčka
- vývar z kuřete
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 g crème fraîche
- 30 g sušených smržů
- 500 ml vody
- 100 ml madeirského vína
Do vody vlijeme bílé i dezertní víno, nakrájené žampiony a šalotku, estragon, osolíme a přivedeme k varu.
Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme, opepříme a vložíme do připravené várky. Pozvolna vaříme 30 minut, až je maso měkké.
Sušené houby namočíme a vaříme doměkka. Poté je ještě povaříme s madeirským vínem.
Kuře z vývaru vyjmeme, vývar zahustíme máslem smíchaným s hladkou moukou, povaříme a na závěr zjemníme crème fraîche. Vložíme zpět kuře, prohřejeme a podáváme – kuře přelijeme omáčkou, doplníme smrži a snítkou estragonu.
Zdroj: Kuřecí fricassée se smržovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1746-kureci-fricassee-se-smrzovou-omackou/ [On-line 31.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář