reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí fricassée se smržovou omáčkou

  • 1,5 l vody
  • 0,5 l bílého vína
  • 100 ml bílého dezertního vína
  • 100 g žampionů
  • 6 šalotek
  • 3 snítky estragonu
  • 1 brésské kuře
  • mletý pepř
  • sůl

Omáčka

  • vývar z kuřete
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 g crème fraîche
  • 30 g sušených smržů
  • 500 ml vody
  • 100 ml madeirského vína

Do vody vlijeme bílé i dezertní víno, nakrájené žampiony a šalotku, estragon, osolíme a přivedeme k varu.

Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme, opepříme a vložíme do připravené várky. Pozvolna vaříme 30 minut, až je maso měkké.

Sušené houby namočíme a vaříme doměkka. Poté je ještě povaříme s madeirským vínem.

Kuře z vývaru vyjmeme, vývar zahustíme máslem smíchaným s hladkou moukou, povaříme a na závěr zjemníme crème fraîche. Vložíme zpět kuře, prohřejeme a podáváme – kuře přelijeme omáčkou, doplníme smrži a snítkou estragonu.

Zdroj: Kuřecí fricassée se smržovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1746-kureci-fricassee-se-smrzovou-omackou/  [On-line 31.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.