|
Tento i ostatní recepty naleznete v knize |
Kafrové lístky nakrájíme na drobno, sušené nadrolíme. Rozpálíme pánev wok, přidáme do ní olej a rozlejeme ho kolem dokola. Přidáme kari pastu, kterou pomocí vařečky promícháme, aby se uvolnilo aroma.
Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a vhodíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Důkladně promícháme. Přidáme nakrájenou zeleninu – cuketu, papriku a nakonec kafrové lístky (nebo limetkovou šťávu). Zamícháme a přibližně 3 minuty dusíme, aby zelenina lehce změkla, ale stále si udržela barvu.
Do kari přidáme natrhané koriandrové lístky. Kari dle chuti dochutíme. Pokud je třeba osolit, můžeme přidat rybí omáčku, pokud chceme dosladit, můžeme přidat hnědý cukr. Pokud je kari moc slané, přidáme ještě limetkovou šťávu.
Hotové kari podáváme s rýží. Porce zdobíme lískem čerstvé bazalky.
Zdroj: Kuřecí kari s rýží; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/kureci-kari-s-ryzi [on-line 12.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář