Ingredience
- Kuřecí křidélka
- 25 g strouhaného křenu
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce mleté papriky (sladké i pálivé)
- 2 stroužky česneku
- Rostlinný olej
- Sůl
- Pepř
Na salát:
- 1 řapík celeru
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 bílá cibule
- 1 ledový salát
- Estragon
- Med
- Limetková šťáva
- Extra panenský olivový olej
- Pepř
- Sůl
Zeleninu si nakrájíme na tenoučké vlásky, kromě salátu, který natrháme na mále kousky. V misce si promícháme olej, sůl, pepř, limetovou šťávu, med a nasekaný estragon. Směs dáme do salátu a znovu promícháme.
Potom si dáme do hmoždíře sladkou a pálivou papriku, sůl, pepř a česnek. Všechny ingredience rozdrtíme, aby byly dokonale promíchané, a přendáme do další misky. Přidáme trochu křenu, oleje, medu a promícháme.
Křídlům uřízneme konečky, jinak by se nám v troubě pálila, a hned je vložíme do misky k marinádě, promícháme a necháme chvíli marinovat. Nakonec je dáme na 20 až 25 minut do trouby.
Zdroj: Kuřecí křídla na plechu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1756-kureci-kridla-na-plechu/ [On-line 21.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář