4 osoby
125 g rýže (může být směs thajské a baseti)
Sůl
2 kuřecí prsíčka
1 lžíce oleje
Pepř
250 g žampionů
4 jarní cibulky
100 ml mléka
100 ml vývaru
1 až 2 lžičky zahušťovače omáček
40 g parmazánu v celku
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Maso omyjeme, osušíme a na oleji 20 minut opékáme. Vyjmeme, okořeníme a necháme stát v teple. Houby otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Obojí orestujeme v horkém tuku a zalijeme mlékem a vývarem, necháme přejít varem a zahustíme a okořeníme.
Rýži a zeleninu upravíme na talíři. Kuřecí maso nakrájíme na plátky a narovnáme navrch. Posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme lístky máty.
Příprava trvá asi 30 minut.
Poslední tip, trik či komentář