4 porce:
- 4 prsní kuřecí řízky
- 1 jogurt
- 1/2 citronu
- 2 lžíce hořčice
- 10 dkg parmezánu
- 10 dkg strouhanky
- 3 stroužky česneku
- 15 dkg másla nebo tuku
- 2 vejce
- sůl
- bílý pepř
- oregano
- chilli
- šalvěj
Řízky osolíme a opepříme. Smícháme vejce, koření, citronovou šťávu, hořčici, jogurt a rozetřený česnek, a v této marinádě necháme maso naložené do druhého dne. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem a ve směsi obalíme řízky. Naskládáme je do zapékací misky vymaštěné máslem. Pečeme zvolna asi 40 minut až mají řízky zlatavou barvu. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
Bylo to výborné. Mňam!
Ferry