Kuřecí prsa v sýrovém těstíčku (delikátní)
Rozpis na 4 porce:
- 800g kuřecích prsou
- 6 lžic olivového oleje
- 2 cibule
- 50 g veky
- 3 stroužky česneku
- 20 g strouhaného parmazánu
- 250 g sterilovaných artyčoků
- 2 červené papriky
- 80 g sýru gorgonzola
- 400 ml vývaru
- 125 g šlehačky
- špetka čerstvé majoránky
- 1 lžíce světlé jíšky
- sůl
- pepř
- sladká paprika
1. Maso potřeme solí, pepřem a rozložíme na olejem vymazaný plech. Pečeme při150 °C asi 40 minut. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Navlhčenou veku umeleme. Cibuli smícháme s polovinou česneku, vekou a 3 lžícemi oleje. Asi v polovině pečení touto směsí maso potřeme a posypeme parmazánem.
2. Artyčoky a papriky nakrájíme. Na oleji orestujeme česnek a po chvíli papriku. Pak přimícháme pokrájené artyčoky, majoránku a směs ochutíme solí a pepřem. Vše ještě krátce podusíme.
3. Sýr rozkrájíme na malé kostičky. Vývar smícháme se smetanou a necháme krátce provařit. Přisypeme gorgonzolu a necháme ji rozpustit. Zahustíme trochou jíšky. Dochutíme solí a pepřem. Omáčku podáváme zvlášť.
Doba přípravy: asi 60 minut
1 porce: asi 2810 kj/671 kcal
Poslední tip, trik či komentář