Kuřecí prsíčka s paprikou
Jako příloha se k nim hodí opékané brambory
Pro 4 osoby
- 500 g malých brambor
- hrubě mletá mořská sůl
- pepř
- 4 kuřecí prsíčka (po 150 g)
- koření kari
- sůl
- 2 červené papriky
- 100 g salátu rukola
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 ml smetany
- 50 g sekaných lískových oříšku
- 2 lžíce másla
Postup
1. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. Klademe je na plech vymazaný olejem a posypeme je mořskou solí a pepřem. Pečeme je 35 minut.
2. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme solí, pepřem a kari kořením. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme na kousky. Salát omyjeme, necháme okapat a natrháme na sousta.
3. Olivový olej rozehřejeme a papriku na něm 5 minut podusíme. Přidáme smetanu, lískové
oříšky, sůl a pepř a na mírném ohni povaříme dalších 5 minut. Rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran zhruba 8 minut opékáme. Do paprikové omáčky přimícháme salát natrhaný na velikost sousta a vše dochutíme solí a pepřem. Nakonec z pánve vyndáme kuřecí prsíčka, která upravíme na talíř spolu s omáčkou a opečenými brambory. Na talíři maso obložíme rukolou.
Příprava: asi 50 minut
Na osobu: cca 440 kcal; 1840 kJ; bílkoviny: 37 g; tuky: 20 g; sacharidy: 29 g; cholesterol: 122 mg
Poslední tip, trik či komentář