reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí řízky v kapustě

Pro 4 osoby:

  • 3 cibule
  • 4 rajčata
  • 300 g žampionů
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžičky zakysané smetany
  • 4 lžíce pokrájené pažitky
  • sůl
  • pepř
  • 1 malá hlávka kapusty (500 g)
  • 4 kuřecí řízky (po 150 g)
  • 125 ml slepičího vývaru (z kostky)
  • 1 lžička medu

1. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Houby nasucho očistíme a rozpůlíme. Cibuli, rajčata i houby osmahneme na oleji. Třetinu množství této směsi vyjmeme a nadrobno posekáme. Vmícháme smetanu a pažitku, osolíme a opepříme.
2. Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. Na každý velký kapustový list položíme naklepaný kuřecí řízek, vše osolíme a opepříme. Maso potřeme sekanou náplní. Listy svineme a spíchneme. Závitky přidáme ke zbylé zelenině spolu s pokrájenou zbylou kapustou.
3. Přilijeme vývar a přiklopené dusíme asi 30 minut. Zeleninu ochutíme medem, solí a pepřem a upravíme na talíře se závitky. Ozdobíme pažitkou. Podáváme s bramborovou kaší.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.