Pro 4 osoby:
- 3 cibule
- 4 rajčata
- 300 g žampionů
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky zakysané smetany
- 4 lžíce pokrájené pažitky
- sůl
- pepř
- 1 malá hlávka kapusty (500 g)
- 4 kuřecí řízky (po 150 g)
- 125 ml slepičího vývaru (z kostky)
- 1 lžička medu
1. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Houby nasucho očistíme a rozpůlíme. Cibuli, rajčata i houby osmahneme na oleji. Třetinu množství této směsi vyjmeme a nadrobno posekáme. Vmícháme smetanu a pažitku, osolíme a opepříme.
2. Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. Na každý velký kapustový list položíme naklepaný kuřecí řízek, vše osolíme a opepříme. Maso potřeme sekanou náplní. Listy svineme a spíchneme. Závitky přidáme ke zbylé zelenině spolu s pokrájenou zbylou kapustou.
3. Přilijeme vývar a přiklopené dusíme asi 30 minut. Zeleninu ochutíme medem, solí a pepřem a upravíme na talíře se závitky. Ozdobíme pažitkou. Podáváme s bramborovou kaší.
Poslední tip, trik či komentář