Ingredience
- 800 g kůzlečího hřbetu
- Sůl
- Pepř
- Koření na gyros
- 200 g parmské šunky
- Olivový olej
- 150 g sušených meruněk
- 30 g piniových oříšků
- 25 g strouhanky
Předem namočené meruňky, strouhanku, olivový olej a opražené piniové oříšky rozmixujeme, aby nám vznikla nádivka.
Maso osolíme, opepříme a posypeme kořením na gyros. Do středu masa dáme nádivku. Zarolujeme, obalíme šunkou, ovážeme provázkem a opečeme na olivovém oleji. Pak hřbet přeneseme na gril s mřížkou, kde ho pečeme ještě 30 minut při 150 °C.
Zdroj: Kůzlečí hřbet s meruňkovou nádivkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2555-kuzleci-hrbet-s-merunkovou-nadivkou/ [On-line 12.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář