Suroviny:
- plátky květáku
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- špetka cukru
- šťáva z citrónu
- svazek ploché petržele
- 3 papriky, rajče
- 1 fialová cibule
- červená paprika
- chilli
- cukr
- kurkuma
- máslo
- strouhanka
Na oleji opékáme dva plátky osoleného a pocukrovaného květáku, po 2 min otočíme a dopečeme. Přidáme plátky česneku, citrónovou šťávu, máslo a posypeme strouhankou.
Na druhé pánvi na oleji restujeme pokrájenou papriku, cibuli, rajče, osolíme, posypeme kurkumou a chilli, osolíme.
Na talíř dáme zeleninu, na to květák, posypeme strouhankou, ozdobíme paprikou a petrželí.
Zdroj: KVĚTÁKOVÉ PLÁTKY NA ČESNEKU NA PAPRIKOVÉ ZELENINĚ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 11.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář