Kynuté těsto:
- 250 ml mléka
- 500 g mouky
- 1/2 kostky droždí
- 2 lžíce cukru
- 100 g másla
- 1/2 lžičky soli
Náplň:
- 1 a 1/2 balení vanilkového pudinku
- 500 ml mléka
- 125 g rozinek
- 100 g sekaných mandlí
- po 720 ml kompotovaných višní a angreštu
- 250 g kokosových vloček
- 250 g cukru
- 100 g mouky
- l vejce
- 115 g másla
- 500 g zakysané smetany
Nejprve si připravíme kvásek. Ohřejeme mléko, přidáme droždí, lžíci nebo půl lžíce cukru a rozmícháme. Kvásek poprášíme moukou a necháme kynout asi 15 minut. Ve zbylém mléce rozpustíme máslo, přidáme 1 1/2 lžíce cukru, sůl, vše vlijeme do kvásku a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě zhruba 30 minut kynout. Těsto rozválíme a položíme na vymazaný plech. Mezitím si uděláme náplň. Pudinkový prášek rozpustíme v 50 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, za stálého šlehání metlou na sníh vlijeme rozpuštěný pudink a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do pudinku přidáme rozinky a mandle, potřeme jím těsto a moučník poklademe okapaným ovocem. Smícháme kokosové vločky, cukr, mouku, máslo, vejce a kysanou smetanu. Vykrajujeme malé nočky a klademe je na ovoce. Pečeme asi 50 minut.
Můžeme ozdobit čokoládovou polevou.
Poslední tip, trik či komentář