reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kynutý ovocný koláč

Kynuté těsto:

  • 250 ml mléka
  • 500 g mouky
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 100 g másla
  • 1/2 lžičky soli

Náplň:

  • 1 a 1/2 balení vanilkového pudinku
  • 500 ml mléka
  • 125 g rozinek
  • 100 g sekaných mandlí
  • po 720 ml kompotovaných višní a angreštu
  • 250 g kokosových vloček
  • 250 g cukru
  • 100 g mouky
  • l vejce
  • 115 g másla
  • 500 g zakysané smetany

Nejprve si připravíme kvásek. Ohřejeme mléko, přidáme droždí, lžíci nebo půl lžíce cukru a rozmícháme. Kvásek poprášíme moukou a necháme kynout asi 15 minut. Ve zbylém mléce rozpustíme máslo, přidáme 1 1/2 lžíce cukru, sůl, vše vlijeme do kvásku a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě zhruba 30 minut kynout. Těsto rozválíme a položíme na vymazaný plech. Mezitím si uděláme náplň. Pudinkový prášek rozpustíme v 50 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, za stálého šlehání metlou na sníh vlijeme rozpuštěný pudink a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do pudinku přidáme rozinky a mandle, potřeme jím těsto a moučník poklademe okapaným ovocem. Smícháme kokosové vločky, cukr, mouku, máslo, vejce a kysanou smetanu. Vykrajujeme malé nočky a klademe je na ovoce. Pečeme asi 50 minut.
Můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.