reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kyselý jogurt

Turkyně pijí chladný, redukční nápoj, kterému říkají ayran. Urychluje látkovou výměnu, protože se připravuje hlavně z jogurtu a vody. Následuje recept na čtyři porce:

  • 1/2 přírodního jogurtu
  • malá sklenka (200 ml) nízkotučné zakysané smetany
  • špetka soli
  • 2 – 4 lžičky citronové šťávy
  • 1/2 l vody, nejlépe minerální bez bublinek
  • čerstvě natrhané lístky máty, bazalky, meduňky či jiných bylinek

Jogurt se smetanou důkladně promíchejte (nejlépe v mixéru) a osolte. Dále přidejte vodu a opět zamíchejte. Dochuťte čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou. Po přelití do sklenice posypte nápoj oblíbenými bylinkami, třeba osvěžující mátou nebo aromatickou bazalkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.