reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Langoše

Langoše můžeme podávat na slano i na sladko.

Kvásek:

  • droždí, cukr
  • hladká mouka
  • mléko

Těsto:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1/4 l mléka
  • kefír, sodovka
  • sůl, olej

K ochucení:

  • kečup
  • česnek
  • eidam
  • skořice
  • cukr moučka
  • med

Rozdrolenou kostku droždí zalijeme teplým mlékem a přidáme 2-3 polévkové lžíce mouky a cukr. Takto připravený kvásek necháme 5-10 minut rozležet a pak vlijeme do mouky.

Přidáme 250 ml mléka, kyselé mléko, trochu sodovky a 3 špetky soli. Uhněteme těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta děláme placky a smažíme v rozpáleném oleji.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-langose.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.