- 400 g hladké nebo polohrubé mouky,
- 30 g droždí,
- špetka cukru,
- asi 2 dl mléka,
- sůl,
- 2 lžíce rozehřátého tuku,
- 1 vejce nebo žloutek,
- mouka na vyválení,
- tuk na smažení
Mouku prosijeme do mísy, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr a s trochou vlažného mléka a mouky rozmícháme, přikryjeme, a když drozdí vykyne, doplníme solí, tukem, vejcem a se zbylým mlékem zpracujeme na nepříliš tuhé těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme a necháme kynout. Vykynuté těsto přendáme na vál a rozkrájíme na stejné kousky. Každý trochu rozválíme a pak rukama vytáhneme na placku, která je uprostřed tenká, okraje má silnější. Vkládáme je do horkého tuku a po obou stranách dozlatova osmažíme.
Langoše potíráme česnekem utřeným se solí, který jsme rozmíchali v trošce vody, nebo je sypeme moučkovým cukrem, popř. skořicovým cukrem.
Poslední tip, trik či komentář