reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Langoše

 

  • 400 g hladké nebo polohrubé mouky,
  • 30 g droždí,
  • špetka cukru,
  • asi 2 dl mléka,
  • sůl,
  • 2 lžíce rozehřátého tuku,
  • 1 vejce nebo žloutek,
  • mouka na vyválení,
  • tuk na smažení

Mouku prosijeme do mísy, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr a s trochou vlažného mléka a mouky rozmícháme, přikryjeme, a když drozdí vykyne, doplníme solí, tukem, vejcem a se zbylým mlékem zpracujeme na nepříliš tuhé těsto, které poprášíme moukou, přikryjeme a necháme kynout. Vykynuté těsto přendáme na vál a rozkrájíme na stejné kousky. Každý trochu rozválíme a pak rukama vytáhneme na placku, která je uprostřed tenká, okraje má silnější. Vkládáme je do horkého tuku a po obou stranách dozlatova osmažíme.
Langoše potíráme česnekem utřeným se solí, který jsme rozmíchali v trošce vody, nebo je sypeme moučkovým cukrem, popř. skořicovým cukrem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.