Potřebujeme:
- 500 ml vývaru
- lanýžovou pastu
- 200 ml smetany
- 200 ml bílého vína
- 2 brambory
- 2 lžíce másla
- 1 cibuli, sůl
Na másle necháme změknout cibuli, přidáme jednu bramboru a zalijeme vínem. Víno vyvaříme a přidáme vývar. Bramboru vaříme doměkka. Vše rozmixujeme a přidáme lanýžovou pastu. Krátce převaříme. Druhou bramboru nakrájíme na malé kostičky, které podusíme na másle do změknutí. Kostičky brambory dáme do talíře a zalijeme polévkou.
Zdroj: Lanýžové velouté s restovanou bramborou; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5821-tescoma-s-chuti-lanyzove-veloute-s-restovanou-bramborou/ [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář