reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ledovky

  • 300 g másla
  • 500 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 80 g oříšků
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • trocha skořice
  • na špičku nože prášek do pečiva

NA NÁPLŇ:

  • 250 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 50 g cukru
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • vanilkový cukr
  • 120 g másla
  • 100 g oříšků

NA POLEVU:

  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžíce vroucí vody
  • 1 lžíce rumu

NA DOZDOBENÍ:

  • sekané manulo

Nejprve si odvážíme mouku, cukr, oříšky a vše nasypeme na vál. Přidáme pokrájené změklé máslo, skořici, prášek do pečiva, citrónovou šťávu a kůru a vše důkladně zpracujeme v hladké těsto. V chladu ho necháme nejméně hodinu odpočinout. Poté ho rozdělíme na menší části, z nichž na pomoučněném vále postupně vyválíme placky. Formičkou v podobě vločky vykrájíme tvary, které vložíme na vymazaný plech a upečeme v troubě tak, aby pečivo zůstalo světlé. Náplň do ledovek připravíme z mléka, žloutků, cukru a škrobové moučky, které společně uvaříme na hustou kaši. Po vychladnutí do ní přidáme změklé máslo, mleté oříšky, pečlivě vymícháme hustý krém a necháme ho v lednici ztuhnout. Silnější vrstvou krému kousky pečiva slepíme k sobě. Na vrchní část naneseme rumovou polevu, kterou vymícháme z cukru, vody a rumu. Jednotlivé kousky cukroví dozdobíme sekanými mandlemi.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.