Potřebujeme:
- 750 g kuřecího masa
- 2 zelené papriky
- 1 červenou papriku
- 1 větší cibuli
- 3 rajčata
- 2 dl sladké smetany
- 2 dl vývaru
- 2 lžíce másla
- 1 lžíci citronové šťávy
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- ½ lžičky pálivé mleté papriky
- sůl
Na másle v kastrolu zpěníme nakrájenou cibuli. Maso nakrájíme na větší kostky (cca 4 cm) a osolíme ho, mírně poprášíme sladkou paprikou. Očištěné paprikové lusky nakrájíme na proužky (2×3 cm), rajčata na osminky. Mírně zlátnoucí cibulku zasypeme paprikou, promícháme, přidáme kostky masa, krátce orestujeme, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme do poloměkka. Pak vsypeme proužky papriky a rajčata a dodusíme do měkka. Zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a můžeme podávat např. s těstovinami nebo s noky.
Zdroj: Lehce pikantní KUŘECÍ PAPRIKÁŠ; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/lehce-pikantni-kureci-paprikas.html [On-line 15.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář