reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lepenice

  • 700 g brambor
  • 200 g kysaného zelí
  • 2 středně velké cibule
  • 100 g syrového krouhaného zelí
  • 2 uzené klobásy
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • kmín
  • sůl

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme spolu i s klobásou na kolečka. Slaninu nakrájenou na tenké plátky vyškvaříme na pánvi, přidáme kolečka klobásy a opečeme je dokřupava. Obojí vyjmeme děrovanou naběračkou a uložíme v teple. Ke zbylému tuku v pánvi přidáme sádlo, a když se rozpustí, osmahneme na něm cibuli a krátce i kysané a syrové zelí. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme. Nalijeme na ně zelnou směs a promícháme. Lepenici rozdělíme na talíře a ke každé porci přidáme plátky opečené klobásy se slaninou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.