- 700 g brambor
- 200 g kysaného zelí
- 2 středně velké cibule
- 100 g syrového krouhaného zelí
- 2 uzené klobásy
- 50 g slaniny
- 2 lžíce sádla
- kmín
- sůl
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme spolu i s klobásou na kolečka. Slaninu nakrájenou na tenké plátky vyškvaříme na pánvi, přidáme kolečka klobásy a opečeme je dokřupava. Obojí vyjmeme děrovanou naběračkou a uložíme v teple. Ke zbylému tuku v pánvi přidáme sádlo, a když se rozpustí, osmahneme na něm cibuli a krátce i kysané a syrové zelí. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme. Nalijeme na ně zelnou směs a promícháme. Lepenici rozdělíme na talíře a ke každé porci přidáme plátky opečené klobásy se slaninou.
Poslední tip, trik či komentář