reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lín v těstíčku s palačinkami a zelným salátem

2–4 porce

  • 2 líni
  • citronová šťáva
  • 4 vejce
  • střik 10°piva
  • hladká mouka
  • sůl
  • olej

zelný salát:

  • 400 g červeného hlávkového zelí
  • sůl
  • krystalový cukr
  • plnotučná nebo dijonská hořčice
  • petrželka
  • ocet

Líny rozkrojíme napůl podél páteře. Pokud jsou líni větší, rozkrojíme je ještě napůl napříč. Rybu nevykošťujeme, její drobné kůstky se prosmaží doměkka, větší odebereme.

Rybu osolíme, pokapeme citronem. Vejce rozšleháme, přidáme pivo, mouku a sůl. Vymícháme těstíčko medové konzistence.

Rybu v těstíčku obalíme a smažíme zprudka z obou stran (v hojném množství oleje) dozlatova. Ze zbylého těsta vytvoříme na pánvi placičky a taktéž smažíme dozlatova.

Zelí najemno nakrájíme, prosolíme, přidáme cukr, dobře promačkáme. Vmícháme podle chuti hořčici, nasekanou petrželku, zakápneme octem. Necháme proležet a podáváme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=814

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.