reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Linecké koláčky

  • 750 g hladké mouky „00“
  • 250 g moučkového cukru
  • 500 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce vlažné vody
  • 400 g rybízové marmelády na slepení

Na vál vysypeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, uděláme důlek, do kterého přidáme rozkrájené, při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky, vodu a zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.

Po částech odkrajujeme těsto a na pomoučeném vále rozválíme placku asi 2 mm vysokou, ze které vykrajujeme kytičky nebo kolečka. Polovinu koleček ve středu vykrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova.

Hotová kolečka druhý den (hned po upečení jsou křehká a hůře se s nimi pracuje) potíráme marmeládou a slepujeme k sobě vždy plné a vykrojené kolečko.

příprava 30 minut
doba odležení 1 hodina

Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0033&premiera=1&deid=1137&recept=694

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.