Potřebujeme:
- 400 g lišek,
- 1/2 lžíce hladké mouky,
- 2 lžíce másla,
- 1 dcl smetany,
- 1 dcl bílého vína,
- 1 cibuli,
- lžíci tymiánu,
- sůl, pepř
Na pánev dáme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, přihodíme lišky, přidáme lžíci čerstvého tymiánu a zprudka opékáme. Osolíme, opepříme, zasypeme moukou, zalijeme vínem a necháme provařit. Nakonec zjemníme smetanou a necháme povařit. Jako přílohu podáváme bylinkové špecle.
Zdroj: Lišky na smetaně ; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/lisky-na-smetane-a-domaci-bylinkove-specle.html [On-line 08.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář