reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Losos s pikantní marinádou, jarními rolkami a salátkem z červeného grepu a salátové okurky

4 porce

  • 400 g čerstvého lososa (z přední části filetu)

Jarní rolky

  • 8 plátků jarního těsta
  • 250 g lososa
  • 1 lžíce nakládaného zázvoru
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 50 ml kokosového krému
  • sůl
  • hladká mouka a voda na slepení závitků
  • olej na smažení

Lososa očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na drobné kostičky, které ochutíme najemno nasekanou chilli papričkou, plátky zázvoru. Vše promícháme s kokosovým krémem, zabalíme do jarního těsta.

Do mističky si nasypeme trochu hladké mouky, promícháme vodou – vytvoříme jakési lepidlo (lepek v mouce opravdu lepí).

Čtverec těsta si nasměrujeme k sobě jedním cípem. Protilehlý cíp navlhčíme naším moučným lepidlem.

Na bližší straně poklademe porci ochuceného lososa tak, abychom mohli cíp dobře přeložit, kousek zatočíme, poté přehneme postranní cípy a dorolujeme úhlednou rolku.

Rolky ihned smažíme dozlatova ve vysoké vrstvě oleje, odkládáme na savý papír. Podáváme s lososem s pikantní marinádou a osvěžujícím listovým salátkem s grepem a salátovou okurkou.

Marináda

  • 1 větší citron
  • drcený červený pepř
  • cukr
  • sůl
  • růžový sekt

Salát s dresinkem

  • 2 červené grepy
  • 1 salátová okurka
  • 200 g listového salátu
  • cukr
  • olivový olej
  • sůl

Filet z lososa očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na tenké plátky.

Z citronové kůry, šťávy, drceného červeného pepře, cukru, soli a růžového sektu vymícháme marinádu. Marinádu přeléváme přes tenké plátky lososa při servírování.

Grep zbavíme kůry tak, že ji okrájíme a z dužiny vykrájíme jednotlivé dílky. Ze zbylého skeletu grepu vymačkáme šťávu, kterou použijeme do dresinku.

Okurku oloupeme a odstraníme měkkou dužinu se semínky a nakrájíme ji na tenké nudličky.

Z olivového oleje, grepové šťávy, cukru a soli vymícháme dresink.

Natrhaný listový salát, segmenty grepu a okurku promícháme s dresinkem a podáváme spolu s lososem s pikantní marinádou a jarními rolkami.

Zdroj: Losos s pikantní marinádou, jarními rolkami a salátkem z červeného grepu a salátové okurky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1202 [On-line 11.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.