Suroviny:
- 700 g filet z lososa
- sůl, bílý pepř
- ½ kg tvrdých rajčat
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 chilli paprička
- plochá petržel
- bazalka
- 1 lžíce malých kapar
- šťáva z 1 citronu
- 6 lžic olivového oleje
- 6 toastů
- čerstvý kopr
Lososa zbavíme kůže, omyjeme, osušíme. Porce pokrájíme na proužky a vložíme do zapékací mísy střídavě s plátky rajčat, osolíme, opepříme.
V misce smícháme pokrájené kapari, chilli papričku, jarní cibulku, bylinky, toasty, olivový olej, lák z kapari a citronovou šťávu. Směs dáme na rybu. Pečeme v troubě na 220°C 15-20 minut.
Zdroj: LOSOS ZAPEČENÝ S RAJČATY V KRUSTĚ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 12.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář