Ingredience
- Filet z lososového pstruha
- 1 velká mrkev
- 1 pórek
- 2 lžíce másla
- Špetka šafránu
- Sůl
- Pepř
- 300 g čerstvého špenátu
- 1 stroužek česneku
- 1 balení listového těsta
- 1 vejce
- Kmín
- Mouka na poprášení
Na másle si orestujeme šafrán, mrkev a pórek. Přidáme sůl. Na další pánvi s rozehřátým máslem orestujeme špenát, stačí 2 minuty. Ze špenátu vymačkáme vodu a rozložíme ho na těsto. Na něj dáme rybu. A zakončíme vrstvou mrkve a pórku. Těsto kolem ryby potřeme vejcem. Balíme a vejcem potíráme spoje i celé těsto. Posypeme hrubozrnnou solí a kmínem. Pečeme 15 až 20 minut při 200 stupních.
Zdroj: Lososový pstruh v listovém těstě; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1907-lososovy-pstruh-v-listovem-teste/ [On-line 27.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář