Na 4 porce potřebujeme:
- 1 lžíce másla,
1 šalotka,
1 stroužek česneku,
50 ml bílého vína,
1 mrkev nakrájená na drobno,
400 g listů špenátu,
1 balení listového těsta,
400 g filetů lososa,
1 vejce natvrdo,
1 vejce na potření
Omáčka:
- velute,
- 1 snítka tymiánu,
- 1 snítka rozmarýnu,
- 2 ančovičky
Na pánvi zesklovatíme na másle šalotku a česnekem. Přilijeme bílé víno a necháme ho krátce svařit. Přisypeme mrkev a natrhané listy špenátu a dusíme do změknutí. Necháme vychladnout.
Rozválíme listové těsto a nakrájíme ho na 4 stejné díly. Na každý čtverec vyskládáme vychladlé špenátové listy, kousek lososa a dva plátky vejce. Zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct do rozpálené trouby na 200 °C na 20 minut.
Připravíme omáčku. Do základního velute vmícháme podrcené bylinky, nakrájené ančovičky a necháme na mírném ohni 10 minut povařit.
Upečené lososové štrúdly překrojíme a pokapeme omáčkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/lososovy-strudl-20-4-2010.html
Poslední tip, trik či komentář