reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lososový štrúdl

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 lžíce másla,
    1 šalotka,
    1 stroužek česneku,
    50 ml bílého vína,
    1 mrkev nakrájená na drobno,
    400 g listů špenátu,
    1 balení listového těsta,
    400 g filetů lososa,
    1 vejce natvrdo,
    1 vejce na potření

Omáčka:

  • velute,
  • 1 snítka tymiánu,
  • 1 snítka rozmarýnu,
  • 2 ančovičky

Na pánvi zesklovatíme na másle šalotku a česnekem. Přilijeme bílé víno a necháme ho krátce svařit. Přisypeme mrkev a natrhané listy špenátu a dusíme do změknutí. Necháme vychladnout.

Rozválíme listové těsto a nakrájíme ho na 4 stejné díly. Na každý čtverec vyskládáme vychladlé špenátové listy, kousek lososa a dva plátky vejce. Zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct do rozpálené trouby na 200 °C na 20 minut.

Připravíme omáčku. Do základního velute vmícháme podrcené bylinky, nakrájené ančovičky a necháme na mírném ohni 10 minut povařit.

Upečené lososové štrúdly překrojíme a pokapeme omáčkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/lososovy-strudl-20-4-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.