Ingredience
- 1 makrela
- 1 dl červeného vinného octa
- Cukr
- 3 dl vody
- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 1 velká růžička květáku
- Celý černý pepř
- Hořčičné semínko
- Tmavý chléb
- Máslo
1 díl octa, 2 díly cukru, 3 díly vody, pár kuliček pepře a hořčičného semínka smícháme a dáme vařit. Poté odstavíme. Růžičky květáku, mrkev a červenou cibuli nakrájíme. Makrelu naporcujeme.
Filety spolu se zeleninou zalijeme nálevem a necháme 24 hodin odstát. Poté filetám stáhneme průhlednou kůži, aby nám zůstala jen stříbrná vrstva. Chléb si namažeme máslem a můžeme servírovat.
Zdroj: Makrela marinovaná na sladko-kyselo; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2005-makrela-marinovana-na-sladko-kyselo/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář