4 porce
- 115 g cukru
- 1 polévková lžíce cukrového sirupu nebo jemného krystalového cukru
- ¼ kávové lžičky citronové šťávy
- 200 g malin
Cukr, cukrový sirup, citronovou šťávu a 250 ml vody ohříváme v kastrůlku 4 minuty, aby se nám cukr rozpustil. Maliny rozmixujeme v kuchyňském mixeru nebo je rozmačkáme lžící, potom k nim přidáme sirup a pokračujeme v mixování. Nakonec maliny propasírujeme přes sítko z umělé hmoty, abychom pyré zbavili jadérek.
Potom malinovou hmotou naplníme přístroj na výrobu zmrzliny a budeme se ve všem držet přiloženého návodu k použití. Pokud takový přístroj nemáme, nalijeme maliny do plastikové krabice, přikryjeme víkem a vložíme do mrazničky. Jednou za 30 minut hmotu promícháme, aby nám sorbet příliš nezledovatěl a dobře každému chutnal. Do okamžiku podávání ponecháme v mrazáku.
Zdroj: TV Paprika Italské pochoutky http://tvpaprika.hu/cs/node/3842
Poslední tip, trik či komentář