reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Malinový sorbet

4 porce

  • 115 g cukru
  • 1 polévková lžíce cukrového sirupu nebo jemného krystalového cukru
  • ¼ kávové lžičky citronové šťávy
  • 200 g malin

Cukr, cukrový sirup, citronovou šťávu a 250 ml vody ohříváme v kastrůlku 4 minuty, aby se nám cukr rozpustil. Maliny rozmixujeme v kuchyňském mixeru nebo je rozmačkáme lžící, potom k nim přidáme sirup a pokračujeme v mixování. Nakonec maliny propasírujeme přes sítko z umělé hmoty, abychom pyré zbavili jadérek.

Potom malinovou hmotou naplníme přístroj na výrobu zmrzliny a budeme se ve všem držet přiloženého návodu k použití. Pokud takový přístroj nemáme, nalijeme maliny do plastikové krabice, přikryjeme víkem a vložíme do mrazničky. Jednou za 30 minut hmotu promícháme, aby nám sorbet příliš nezledovatěl a dobře každému chutnal. Do okamžiku podávání ponecháme v mrazáku.

Zdroj: TV Paprika Italské pochoutky http://tvpaprika.hu/cs/node/3842

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.